Clubs stellen licentie Anderlecht in vraag: “Niet objectief

Clubs stellen licentie Anderlecht in vraag: “Niet objectief"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 19:15zo 29-03-2020 om 19:15

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 07:26ma 30-03-2020 om 07:26

Anderlecht heeft een positief advies gekregen van de licentiecommissie, maar op een definitieve licentie is het wachten. Volgens RTBF kan Anderlecht die in de huidige omstandigheden niet krijgen.

"In de huidige omstandigheden is er geen licentie mogelijk voor Anderlecht", klinkt er zware taal in Wallonië. Anderlecht is namelijk niet in orde met de regels van de Bond. Daarin wordt gesteld als een bestuurder geen belangrijke rol mag spelen bij twee verschillende clubs in dezelfde reeks. Marc Coucke zou die regel overtreden door zijn grote invloed bij KV Oostende.

KV Oostende opende eerder deze week al de aanval op Anderlecht en krijgt van RTBF dus gelijk. Ook het feit dat Wouter Vandenhaute een makelaarskantoor heeft deed stof opwaaien, maar hij heeft enkel de rol van extern adviseur bij Anderlecht. Hij zit dus niet in het bestuur, waardoor Anderlecht op dat vlak buiten schot blijft.

Eerder stelde ook Waasland-Beveren zich al vragen bij de licentie van Anderlecht. Virton vindt het eveneens bizar en wil zelfs de hele licentieprocedure even opschorten. In totaal kregen maar 11 van de 24 profclubs een positief advies. 13 clubs moeten meer uitleg komen geven bij de Bond, maar daar zit Anderlecht dus niet bij. 

Update: Waasland-Beveren, KV Oostende en Virton stellen de licentie van RSC Anderlecht in vraag, meldt Het Laatste Nieuws. “De huidige regels tasten de economische vrijheid van de clubs aan”, vindt Virton. Anderlecht kreeg een positief advies en Virton vindt dat “niet objectief.” De club uit 1B krijgt wellicht een negatief licentieadvies.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws