Pietermaat (Beerschot) is scherp: Bang voor mentaliteit van de mensen

Pietermaat (Beerschot) is scherp: "Bang voor mentaliteit van de mensen"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 15:36zo 29-03-2020 om 15:36

Tom Pietermaat is sinds kort weer fit bij Beerschot, maar kan nu dus geen wedstrijden spelen. Hij hoopt dat de coronacrisis overwaait, maar vreest vooral het gedrag van de mensen.

"Van het virus op zich ben ik eigenlijk niet zo bang, eerder van de mentaliteit van veel mensen", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb gemerkt dat als je ze een vinger geeft veel Belgen gewoon een arm pakken. Ik denk dat die mensen niet goed beseffen wat voor hun impact hun gedrag kan hebben op anderen. Je kan wel denken 'ik mag het niet krijgen', maar de rest verdient het evenmin, hé. Leef de regels toch gewoon na."

Pietermaat komt zelf zo weinig mogelijk buiten. "Via WhatsApp heb ik nog heel veel contact met ploegmaats. We praten over het coronavirus en over zaken die beslist worden, maar we starten ook geregeld een groepsgesprek met vier à vijf man om wat onnozel te doen. Dat mis ik wel, je ziet die jongens normaal elke dag, dus dat creëert een band. Voor de rest probeer ik ook veel te bellen naar mensen die ik al lang niet heb gehoord."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws