'Je personeel ontslaan zoals Anderlecht, dat is de schaamte voorbij'

'Je personeel ontslaan zoals Anderlecht, dat is de schaamte voorbij'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 15:00zo 29-03-2020 om 15:00

Laatste update: zondag 29 maart 2020 om 15:10zo 29-03-2020 om 15:10

Door de coronacrisis komen er heel wat ploegen in de problemen. Ook in België worden heel wat personeelsleden werkloos en leveren de spelers een deel van hun loon in. Kamerlid Jean-Marie Dedecker vindt dat belachelijk, zo meldt hij aan Knack.

De Belgische clubs krijgen sowieso veel steun van de overheid, maar dat blijkt niet genoeg te zijn. "Onze profclubs dreigen hun personeel aan het stempellokaal te zetten. De clubs betalen nochtans gemiddeld 338.000 euro jaarsalaris aan elk van hun sjotters, en ze krijgen per seizoen 140 miljoen euro staatsteun van de belastingbetaler. Maar als de poort van het sportstadion door een coronadreun op de knip moet wenkt blijkbaar de bedelstaf. Niet door het killervirus maar door wanbeheer."

Dedecker is het duidelijk niet eens met de ontslagen. "Voetbalbobo's die personeel dumpen in tijdelijke werkloosheid: dat is de schaamte voorbij. Ze zouden, met de paarse proletenclub van Anderlecht op kop, rood moeten aanlopen van boertige schaamte."

"Je topspelers tot drie miljoen euro aan jaarsalaris uitbetalen, en bij een corona-opstoot je huis- tuin- en keukenpersoneel dumpen in het sociaal vangnet van tijdelijke werkloosheid, is de schaamte voorbij. Een rode kaart voor die bobo's, en allen aan de schandpaal op de middenstip van het Heizelstadion."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws