Zonder mijn investering was KV Oostende al failliet, maar ergens was het naïef

"Zonder mijn investering was KV Oostende al failliet, maar ergens was het naïef"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 13:40zo 29-03-2020 om 13:40

De oorlog tussen Frank Dierckens en Marc Coucke gaat lustig verder. Beide voorzitters zijn in een conflict verwikkeld rond de financiële situatie van KV Oostende, waar het water inmiddels aan de lippen staat. Dierckens verwijst Coucke dat hij KVO als een puinhoop heeft achtergelaten, toen hij de overstap zette naar RSC Anderlecht.

"Marc Coucke vroeg 15 miljoen voor KVO", komt Dierckens in Sportwereld nog eens terug op de verkoop van de club. "Peter Callant moest 1,5 miljoen effectief betalen en de overige 13,5 miljoen euro zou Marc recupereren via allerlei constructies: een verhoging van de tribunehuur, via geld van transfers dat hij nog opeiste... Alles op de kap van KVO, terwijl hij heel wat sponsors meenam naar Anderlecht", zucht de huidige KVO-voorzitter.

"Uiteindelijk hielp ik Peter Callant nog om zijn 1,5 miljoen af te lossen door in eerste instantie tien procent van de aandelen te kopen", gaat Dierckens verder. "Zonder mijn investering was KVO nu al failliet, maar ergens was het naïef. Ik sprong erin om de club te redden, maar stak er fel aan toe. CEO Patrick ­Orlans beweerde dat we geld gingen binnen­halen, maar dat gebeurde niet en het duurde een jaar om de kostenstructuur op orde te zetten. We kuisten veel op, maar de eisen van Coucke zijn er nog altijd.

Fouten uit het verleden
En zo blijft Coucke de baarlijke duivel in Oostende. Nochtans maakte het nieuwe bestuur zelf ook fouten, bekent Dierckens. "Ik geef toe dat we met Hugo Broos als sportief ­directeur soms nog te veel betaalden voor spelers, maar dat is peanuts in vergelijking met vroeger", nuanceert de voorzitter. "Dat maakt me erg boos. Ze moeten de schuld niet in mijn schoenen schuiven als KV Oostende tenondergaat. We kunnen nog wel even doorgaan over het vroegere beleid, hoor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is de grote schuldige bij Oostende?

(1167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws