Italiaanse minister kondigt aan: in april geen wedstrijden én trainingen

Italiaanse minister kondigt aan: in april geen wedstrijden én trainingen

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 13:29zo 29-03-2020 om 13:29

Het Italiaanse voetbal zal ook in de maand april volledig stil worden gelegd. Als het aan Vincenzo Spadafora ligt, wordt er voorlopig ook niet getraind door de profclubs.

De Minister van Sport heeft dat laten weten aan La Repubblica. Onlangs nog liet diezelfde Spadafora weten dat hij hoopte op een hervatting op 3 mei, maar de politicus moet nu terugkomen op dat standpunt. "Dat is onrealistisch. Maandag zal ik voorstellen om de opschorting van alle sportcompetities op alle niveaus te verlengen voor de hele maand april."

Dit betekent dat ook in de Serie A de draad voorlopig niet opgepakt wordt. Spadafora vindt het bovendien niet verantwoord dat clubs de training op korte termijn hervatten. "Ik zal die maatregel ook toepassen op de trainingen die nog konden doorgaan aangezien de Olympische Spelen (inmiddels verplaatst naar 2021, red.) mogelijk in de zomer gehouden zouden worden", aldus de minister, die vooral hoopt dat de realiteitszin terugkeert bij de landelijke topclubs. "De grote clubs leven in een bubbel. Ver voorbij hun mogelijkheden met miljoenensalarissen voor de speler. Ze zullen moeten begrijpen dat niets meer wordt zoals het was na deze crisis."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws