Het doet pijn om op deze manier te moeten degraderen, eerlijk vind ik dit niet

"Het doet pijn om op deze manier te moeten degraderen, eerlijk vind ik dit niet"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 12:59zo 29-03-2020 om 12:59

De Belgische voetbalbond nam deze week een ingrijpende beslissing: alle competities van het amateurvoetbal zijn per direct en definitief stopgezet. Dat betekent dat de tussenstand halverwege maart meteen ook de eindstand wordt. Leuk voor de promovendi, maar ontnuchterend voor degradanten. De reacties zijn verdeeld.

Het Nieuwsblad contacteerde twee trainers uit het provinciale voetbal en stuitte op verdeelde reacties. "Het doet pijn om op deze manier te moeten degraderen", zegt Kurt Gessner van 's Gravenwezel-Schilde. De Antwerpse ploeg zakt van eerste naar tweede provinciale. "Eerlijk vind ik dit niet. We hadden nog een wedstrijd tegoed. Winnen we die, redden we ons. Op deze manier wordt ons die kans ontnomen. Als de competitie niet kan worden verdergezet, hadden ze alles ook maar nietig moeten verklaren."

Bij Achterbroek, dat van tweede provinciale naar derde gaat, is de reactie gematigder. "Ondanks onze achterstand op GR Katelijne geloofde ik nog steeds in de redding", beweert trainer Sammy Clymans wel. "We hadden nog een wedstrijd tegoed en ook ons programma oogde veel makkelijker. Al heb ik ook begrip voor de bond. Elke beslissing zou voor- en tegenstanders kennen. Toch voelt het zuur aan dat ze voor promotie naar het puntentotaal hebben gekeken en voor de degradatieplaatsen niet. Echt consequent kan je dat niet noemen", plaatst Clymans een kanttekening.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws