Coach-to-be Xavi stelt alvast Dream Team op: Ooit wil ik terugkeren naar Barça

Coach-to-be Xavi stelt alvast Dream Team op: "Ooit wil ik terugkeren naar Barça"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 11:29zo 29-03-2020 om 11:29

In de winter was Xavi één van de voornaamste kandidaten om Ernesto Valverde op te volgen, maar hij bleef bij Al-Sadd uit Qatar. Toch heeft hij wel ideeën over de huidige Barça-selectie. Zo stelt de Catalaan nu al een Dream Team op voor de komende jaren.

Na het ontslag van Valverde deed de Barça-leiding meerdere pogingen om Xavi voor de groep te zetten. Het clubicoon weigerde echter tussentijds in te stappen. "Ik ben duidelijk dat ik ooit wil terugkeren naar Barcelona. Maar ik heb ook duidelijk gemaakt dat ik mezelf in een project zie dat vanaf de basis wordt opgebouwd en waarin ik de beslissingen neem", verklaart Xavi tegenover La Vanguardia.

Toch loopt de oud-middenvelder (40) al stilletjes vooruit op een rentree in Camp Nou. Xavi is vol lof over de huidige selectie. "Een groot deel lijkt me buitengewoon", antwoordt hij op de vraag hoe zijn Dream Team eruit zou zien. "Beginnend bij de doelman (Marc-André ter Stegen, red.), die mij de beste van de wereld lijkt."

"Jordi Alba, in mijn ogen de beste linksback in de wereld. Gerard Piqué, de beste centrale verdediger ter wereld, Sergio Busquets, de beste verdedigende middenvelder ter wereld en Lionel Messi, de beste speler ter wereld", aldus Xavi. "Als je dan Luis Suárez, Frenkie de Jong en Arthur daaraan toevoegt, dan heb je spelers die Barcelona nog tien jaar kunnen laten winnen. De basis is goed."

Neymar
In de tussentijd is Barça druk bezig met een terugkeer van Neymar. De Braziliaan moet in de zomer overkomen van Paris Saint-Germain. Xavi is er een voorstander van. "Ik weet niet of het in sociaal opzicht zou passen, maar voetbaltechnisch heb ik geen twijfels dat hij een spectaculaire aanwinst zou zijn. Barcelona kan al door het centrum spelen, maar ze komen te kort aan de zijkanten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws