Ter Stegen: 'Ik weet vaak niet hoe de spelers in de Primera División heten'

Ter Stegen: 'Ik weet vaak niet hoe de spelers in de Primera División heten'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 09:53zo 29-03-2020 om 09:53

Marc-André Ter Stegen moet toegeven dat hij naast FC Barcelona niet veel voetbal kijkt. De Duitse doelman weet vaak niet eens hoe zijn tegenstanders in de Primera División heten, vertelt hij in een interview met El País.

Ter Stegen praat ook met zijn vrouw nauwelijks over voetbal, liever hebben ze het over haar werk als architecte. "Mensen lachen als ik zeg dat ik geen verstand van voetbal heb. Ik kijk niet veel voetbal, behalve als het goede wedstrijden zijn of als ik geïnteresseerd ben omdat een vriend of bekende meedoet. Soms vragen ze mij naar de naam van een speler en heb ik geen idee."

Het gebeurt hem onder meer in La Liga. "Dan weet ik niet hoe ze heten. Maar later als we video's te zien krijgen besef ik dat ik precies weet wie het is", stelt de Duitse international. "Ik weet beter hoe ze bewegen op het veld, hoe ze een bal schieten of andere kenmerken, dan hoe ze heten. Het is een beetje raar, maar dat overkomt mij als we tegenstanders analyseren."

Ter Stegen verdiept zich graag in stadions. "Camp Nou is uniek, bijvoorbeeld", stelt de oud-keeper van Borussia Mönchengladbach, die wel culturele verschillen ziet tussen Spanje en Duitsland. "De mentaliteit is heel anders. In Duitsland zingen de mensen meer en zijn ze gefocust op het team. De Barça-fans letten meer op individuele acties. Het lijkt alsof mensen hier een andere smaak hebben en dat vind ik mooi om te zien."

"Ik houd er bijvoorbeeld van als Frenkie de Jong iets moois doet en de mensen dat geweldig vinden en toejuichen", aldus Ter Stegen. "Ze doen het meer voor sensatie. Ze zingen niet de hele tijd, maar leven van moment tot moment en steunen ons op de belangrijke momenten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws