'Deze situatie rond de coronacrisis lijkt op de periode na de ramp bij Chernobyl'

'Deze situatie rond de coronacrisis lijkt op de periode na de ramp bij Chernobyl'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 09:06zo 29-03-2020 om 09:06

Andriy Shevchenko had in juni als bondscoach van Oekraïne tegenover het Nederlands elftal moeten staan op het EK 2020, maar in plaats daarvan zit hij 'opgesloten' in zijn huis. De voormalig topspits vergelijkt de coronacrisis zelfs met de ramp bij Chernobyl.

"Het gaat goed. Ik woon net buiten Londen, maar zit al tien dagen opgesloten in mijn huis", vertelt de 43-jarige Shevchenko aan Sky Sport. "We gaan door een ontzettend moeilijke periode en hopen dat het snel beter wordt. We moeten de regels van de regering respecteren. Alle mensen die in de zorg werken, zijn voor mij de absolute helden van dit moment. We moeten ze bedanken."

De oud-speler van onder meer AC Milan en Chelsea vergelijkt de huidige periode met de grote nucleaire ramp in Rusland in 1986, toen hij nog maar negen jaar oud was. "Ik groeide op in een tijd die erg op de huidige lijkt. Ik vind dat deze situatie rond de coronacrisis lijkt op de periode toen de nucleaire ramp bij Chernobyl plaatsvond. Dat was ook een heel moeilijke periode."

Shevchenko doet tot slot een oproep. "We moeten dom gedrag vermijden. Niemand weet zeker dat hij het virus niet heeft opgelopen. We moeten niet naar buiten gaan. We moeten niet alleen aan onszelf denken, maar vooral aan de mensen voor wie het virus een groter probleem zou zijn."
  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Oekraïne AC Milan

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws