Waarschuwing uit Paraguay: 'Glimlach Ronaldinho is compleet verdwenen'

Waarschuwing uit Paraguay: 'Glimlach Ronaldinho is compleet verdwenen'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 07:41zo 29-03-2020 om 07:41

Het gaat niet goed met Ronaldinho. Daarvoor waarschuwt Nelson Cuevas, die de voormalig topvoetballer van Brazilië en FC Barcelona onlangs opzocht in de Paraguayaanse gevangenis.

Ronaldinho zit inmiddels drie weken vast, nadat hij het Zuid-Amerikaanse land met een vals paspoort betrad. "Hij is diep bedroefd en totaal ongelukkig op dit moment", zegt Cuevas tegen CNN Radio. "De gevangenis waarin Ronaldinho zit, is heel primitief en heeft geen enkele luxe. Zijn positieve vibe is helemaal weg, de glimlach die hem zo kenmerkt is compleet verdwenen."

Cuevas, een oud-international van Paraguay, meent dat de voormalig wereldvoetballer van het jaar erin is geluisd. De politie in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay, pakte hem op, nadat zijn een tip kregen van de immigratiedienst. Ronaldinho en zijn broer verbleven op dat moment in een luxueus hotel aan de rand van de stad.

"Zijn broer Roberto had het contact met de mensen in Paraguay, wat heel slechte mensen zijn", weet de oud-spits. "Zij hebben Ronaldinho er toe aangezet om met een vals paspoort Paraguay in te komen. En hij is echt slachtoffer van deze misdaad, want hij begreep niet wat er gaande was. En dat hij zo goed als onschuldig is, weten de Paraguyaanse autoriteiten ook."

Een lokale casinobaas zou Ronaldinho hebben uitgenodigd om zijn boek 'Genius of Life' te promoten. De paspoorten kregen ze bij aankomst. De Braziliaanse papieren van Ronaldinho werden eerder ingenomen vanwege het overtreden van de milieuregels. De ex-ster van Barça leek er eerder nog het beste van te maken. Zo deed hij mee aan een voetbaltoernooi in de gevangenis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws