KAA Gent steunt voorstel Coucke niet, maar wil nog één speeldag voetballen

KAA Gent steunt voorstel Coucke niet, maar wil nog één speeldag voetballen

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 20:01za 28-03-2020 om 20:01

Als het van Gent-voorzitter Ivan De Witte afhangt, wordt er dit seizoen nog gevoetbald. De voorzitter van de Buffalo's beseft echter dat het moeilijk wordt om nog te voetballen door de coronacrisis. Zeker de Play-Offs lijken bijzonder onwaarschijnlijk.

Door de coronacrisis ligt het voetbal tijdelijk stil en dreigt het seizoen nu al afgelopen te zijn. Marc Coucke zou graag het seizoen nog afmaken mét Play-Offs, maar dat vindt men bij Gent niet meteen doenbaar. "Ik denk niet dat dat realistisch is. Marc Coucke heeft uiteraard het recht om zijn mening te verkondigen, maar ik denk toch dat hij daar vrij alleen in is", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Einde competitie?
De kleinere clubs gaven in een open brief al aan dat zij liever de hele competitie stopgezet zien worden en de huidige stand ook de eindstand maken. "Ik begrijp ze en ik denk dat ze ook wel voor een stuk gelijk zullen krijgen", zegt De Witte.

"Ik vind het heel prematuur om nu nog over play-offs te gaan spreken. Ik denk dat die dertigste speeldag, vanuit sportieve overwegingen, er misschien nog tussen zou kunnen, maar ik weet niet zeker of de gezondheidsmaatregelen dat nog zullen toelaten", geeft de voorzitter van Gent aan.

Bij Gent wil men graag nog die laatste speeldag afwerken en de tweede plek te organiseren. "Vanuit sportieve overwegingen zijn we bereid om die 30ste speeldag nog te organiseren en te spelen. Wij willen het sportief afhandelen en nemen absoluut geen opportunistische stelling in. Maar als we zien wat er nu allemaal gebeurt, dan denk ik niet dat de coronacrisis een zaak is van weken, maar wel van maanden. Het organiseren van voetbalwedstrijden zal ook niet de eerste zorg van de regering zijn", klinkt het.

De eindstand
Als de competitie toch stopt, zou Club Brugge tot kampioen gekroond worden en zijn er mogelijk ook geen dalers. "Wel, het is misschien wel het allerlaatste redmiddel zijn om op zekere wijze tot een eindstand en tot een regeling voor volgend jaar te komen. Maar dat is niet de regeling die onze voorkeur wegdraagt. Maar in het geval dat het onmogelijk wordt, zouden we die piste ook steunen", besluit De Witte.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws