Martinez maakt zich geen zorgen om EK2021 en 'te oude' defensie bij Rode Duivels

Martinez maakt zich geen zorgen om EK2021 en 'te oude' defensie bij Rode Duivels

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 19:46za 28-03-2020 om 19:46

Geen EK in 2020, maar wel in 2021. Dat betekent dus ook dat enkele van onze Rode Duivels weer een jaartje ouder zullen zijn. Er wordt gevreesd dat dat voor problemen kan zorgen. Roberto Martinez deelt die vrees niet.

Vooral in de defensie zitten we al met enkele oudere spelers zoals Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. "Dat baart me geen zorgen", zegt Martinez bij La Dernière Heure.

"Iedereen spreekt me erover aan, maar die vier spelers zijn uniek. Dat ze zelfs op hun leeftijd nog steeds op zo'n hoog niveau spelen, bewijst dat ze superprofs zijn", geeft de bondscoach aan.

Opvolging
Er zijn ook zorgen dat we in ons land geen opvolging hebben. "Als die vier nog titularis zijn bij de Rode Duivels, betekent dat dat zij de best mogelijke spelers op dat moment zijn. Dat betekent echter niet dat er geen opvolging is verzekerd. Er is nog veel kwaliteit in België."

Hij lijst ze ook op. "Boyata heeft in het verleden al getoond dat hij klaar staat wanneer nodig. Denayer is kapitein bij Olympique Lyon, wat toch wat wil zeggen. En Dendoncker speelt opnieuw in de defensie bij Wolves."

Ook in de eigen competitie ziet Martinez talent rondlopen. "Vanheusden is nog steeds aan het groeien en Elias Cobbaut heeft het ideale profiel voor onze driemansverdediging. En dan heb je nog Brandon Mechele, die tegen PSG en Real Madrid getoond heeft dat hij op een hoog niveau kan spelen. Nee, we zijn niet bezorgd", besloot Martinez.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws