Voorpublicatie van Nouri-boek: 'Huilend hing Appie aan de lijn, maagklachten'

Voorpublicatie van Nouri-boek: 'Huilend hing Appie aan de lijn, maagklachten'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 18:44za 28-03-2020 om 18:44

Abdelhak Nouri voelde zich voor die fatale wedstrijd tegen Werder Bremen op 8 juli 2017 al niet lekker, onthult Khalid Kasem in zijn onlangs verschenen boek over het Ajax-talent. De toen twintigjarige middenvelder belde vanuit Oostenrijk met zijn vader Mohammed.

Nouri had tijdens het trainingskamp al last van een enkelblessure, maar kampte ook met maagklachten. Voorafgaand aan de reis naar Oostenrijk was hij nochtans topfit. 'Een paar dagen daarvoor liep hij met gemak de bosloop in het Amsterdamse Bos. Donny en Frenkie zaten na deze traditionele start van het seizoen helemaal stuk, terwijl Abdelhak lachend het tafereel gadesloeg', valt te lezen in het Algemeen Dagblad, dat zaterdag een voorpublicatie van het boek van Kasem heeft gedeeld.

Appie voelde zich in Oostenrijk echter een stuk minder. 'In de dagen voor de wedstrijd (tegen Werder Bremen, red.) belde Abdelhak zijn vader. Dat was niet ongewoon, maar het was wel ongewoon dat hij hem belde omdat hij zich niet lekker voelde. Huilend hing hij aan de lijn, maagklachten, hij had zich niet vaak zo slecht gevoeld.'

De clubarts voorzag Nouri van medicijnen, maar die leken niet aan te slaan. 'Abdelhak liet zich niet kennen en zei dat het wel weer wat beter ging. Hij beloofde samen met de arts te kijken wat het beste voor hem was. ­Mohammed bleef achter met een onbehaaglijk gevoel. Een gevoel dat je alleen achteraf kunt verklaren', schrijft Kasem.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws