Allijns sneert: ‘Als Europees spelen hun natte droom is dan zeg ik nee'

Allijns sneert: ‘Als Europees spelen hun natte droom is dan zeg ik nee'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 16:31za 28-03-2020 om 16:31

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 17:00za 28-03-2020 om 17:00

Er heerst momenteel grote onduidelijkheid over het al dan niet afwerken van de Jupiler Pro League. Het merendeel van de G5, wil nog afwachtten en hoopt nog verder te kunnen spelen. De kleinere clubs trekken er liefst nu al een streep onder.

De voornaamste stem om de competitie te beëindigen is die van KV Kortrijk voorzitter Joseph Allijns. Hij wil duidelijkheid, zodat de volgende jaargang voorbereid kan worden.  "Voor de meeste clubs is het belangrijk om nu te bekijken hoe ze op een serene en transparante manier het seizoen 2020-21 kunnen voorbereiden", aldus Allijns bij Sporza.

 "Clubs moeten weten of ze het kampioenschap achter gesloten deuren moeten aanvatten, dat is belangrijk voor de abonnementen verkoop. Daarom zeg ik: Laten we dat seizoen ernstig en correct voorbereiden", maakt de voorzitter zijn standpunt duidelijk.

Voor clubs die via een voortzetting van het kampioenschap nog Europees voetbal willen afdwingen heeft Allijns bitter weinig begrip.  "Dat kan in mijn ogen niet. Als dat voor sommige mensen een natte droom is om in juli play-offs te spelen dan zeg ik dat het niet kan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ga jij hiermee akkoord?

(269 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws