Rode Duivels gaan voor historische grens op FIFA-ranking, mede dankzij coronavirus

Rode Duivels gaan voor historische grens op FIFA-ranking, mede dankzij coronavirus

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 13:46za 28-03-2020 om 13:46

Door het coronavirus zagen de Rode Duivels hun stage in Qatar, die momenteel aan de gang zou geweest zijn, afgeblazen worden. Daardoor vielen ook oefenduels tegen Portugal en Zwitserland in het water. Erg jammer, maar op die manier is ons land wel nog even verzekerd van de eerste stek op de FIFA-ranking.

Op de laatste update van die ranglijst, die dateert van 20 februari van dit jaar, totaliseerden de Duivels 1765 punten. Dat zijn er 32 meer dan wereldkampioen Frankrijk (1733) en 53 meer dan Brazilië (1712). Gezien de moeilijkheidsgraad van de geplande oefenwedstrijd was het mogelijk dat één van beide naties ons land zou passeren op de volgende ranking. Het coronavirus neemt dat gevaar echter weg.

Aangezien de UEFA besliste om het Europees Kampioenschap van deze zomer te verschuiven naar 2021, zullen ook in juli geen verschuivingen plaatsvinden op de FIFA-ranglijst. De eerstvolgende duels die nu op de agenda staan voor de Rode Duivels, zijn die tegen Denemarken en IJsland in het kader van de Nations League, begin september.

Recordjacht
Als de troepen van Roberto Martinez die opdrachten met verve overleven, scharen ze zich bij de beste nationale elftallen aller tijden. Eind september nog op nummer één staan betekent immers dat de Rode Duivels twee jaar lang onafgebroken het hoogste schavotje op de FIFA-ranking hebben ingenomen. Ze bestegen de troon namelijk op 20 september 2018.

Dat zou zeer straf zijn: sinds de oprichting van de rangschikking in 1992 slaagden slechts twee landen erin om de koppositie twee jaar of langer vol te houden. Brazilië heeft nog steeds de langste periode op haar naam staan. Tussen medio 1995 en medio 2001 prijkte de Seleçao bovenaan. Dat kunstje zou het later nog eens over doen. Spanje stond dan weer op één vanaf november 2011 tot halverwege 2014. Voor de rest wist geen enkel land ooit twee jaar aan één stuk bovenaan de FIFA-lijst te staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Staan de Rode Duivels eind september nog op nummer één?

(182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws