‘Liefdadigheid in de voetbalwereld: Ronaldo levert bijna vier miljoen in’

‘Liefdadigheid in de voetbalwereld: Ronaldo levert bijna vier miljoen in’

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 13:04za 28-03-2020 om 13:04

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 13:21za 28-03-2020 om 13:21

Door de coronacrisis leveren spelers her en der hun salaris in om hun clubs te sparen in deze zware economische tijdens. Zo ook in Italië, waar de spelers van Juventus de koppen bij elkaar hebben gestoken.

Het Turijnse Tuttosport laat weten dat aanvoerder Giorgio Chiellini zijn medespelers heeft benaderd over een mogelijke salarisverlaging. Hiermee willen de spelers van Juve hun club steunen. In Italië is de situatie bij de ergste van Europa en ook de voetbalclubs lijden hieronder.

De grootte van het deel dat de spelers zullen afstaan, is vooralsnog niet duidelijk. Dit zal ook afhankelijk zijn van de voorwaarden die elke van hen heeft laten opnemen in het contract. Voor de grote ster bij de Oude Dame Cristiano Ronaldo gaat het om een bedrag om en nabij de 3.8 miljoen. Het is niet de eerste keer dat de Portugees zijn goed hart laat zien in de coronacrisis. Eerder al schonk hij een miljoen aan ziekenhuizen in zijn thuisland.

Ondertussen wordt er nog druk gespeculeerd over het al dan niet uitspelen van de competitie. Voorlopig staat Juventus op kop in de Seria A, met één punt voorsprong op Lazio.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws