Skills onderhouden in quarantaine: Weet niet of ik me populair maak bij ouders

Skills onderhouden in quarantaine: "Weet niet of ik me populair maak bij ouders"

28-03-2020 12:29 Laatste update: 12:34
1

Aan het fysieke aspect kunnen voetballers in deze coronatijden nog enigszins werken (lopen en fietsen is toegestaan), maar hoe onderhoud je je technische vaardigheden? Kylian Hazard deelt een ideale oefening voor mensen met een tuin. Al zal misschien niet iedereen er hoog mee oplopen ...

"Ik kan een oefening geven die Eden, Thorgan en ik vroeger weleens deden", grijpt de derde van de vier Hazard-broers terug naar zijn jeugd in Sport/Voetbalmagazine. "Maar ik weet niet of ik me daarmee populair ga maken bij de ouders", klinkt het al enigszins onheilspellend. Overigens liet vader Hazard in deze coronaperiode ook al zijn voetbalkunsten bewonderen.

"Thuis hadden wij een garage waarin drie ramen zaten. Mijn broers en ik gingen om de beurt met de bal achteraan in de tuin staan en trapten die dan naar een van die ramen. Je moest vooraf zeggen welk ruit je zou raken. Mislukte dat, dan moest je vijf keer pompen", legt Kylian Hazard uit.

"Bij ons zijn die ruiten nooit gesneuveld", verzekert de middenvelder van Cercle Brugge. "Ik weet nog altijd niet hoe we dat gedaan hebben. Maar veiliger is waarschijnlijk om met krijt drie cirkels op een muur te tekenen, dan kun je dezelfde oefening doen. En wie bij ons het vaakst miste? Ja vriend, hoe denk je dat het komt dat ik de meest gespierde ben van de drie?", toont Kylian nog zijn gevoel voor humor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie