Licentiemanager: Clubs maken veronderstellingen waaraan de commissie twijfelt

Licentiemanager: "Clubs maken veronderstellingen waaraan de commissie twijfelt"

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 10:45za 28-03-2020 om 10:45

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 10:45za 28-03-2020 om 10:45

De Belgische profclubs hebben nog tot 31 maart om hun licentiedossier te vervolledigen. Een aantal clubs kregen al groen licht. Wie geen krijgt, valt onder de zwarte categorie. Maar sinds dit jaar zijn er ook de oranje en rode licenties.

In sommige gevallen bestaat er twijfel. "Soms maken clubs veronderstellingen waaraan de Licentiecommissie twijfelt. Zo kan een club ervan uitgaan dat ze een speler voor vijf miljoen euro zal verkopen, omdat ze al een bod heeft gekregen van vier miljoen", opent licentiemanager Nils Van Brantegem in Sport/Voetbalmagazine.

"Als dat het cruciale twistpunt is, zou die club vroeger geen licentie gekregen hebben. Nu kunnen we in zo’n geval een rode licentie geven. Dan komen er extra budgetcontroles in juni, september en december. Blijken bij zo’n controle de regels of gemaakte afspraken niet gerespecteerd, dan volgt een transferverbod", gaat hij verder.

Clubs die veronderstellingen maken die de Licentiecommissie realistischer vindt, krijgen een oranje licentie. Dan zijn er nog geen extra controles. "Maar als zij niet doen wat ze zeggen, gaan ze het jaar nadien naar rood of zwart", besluit Van Brantegem.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws