Anderlecht gesteund na ontslag Zetterberg: 'Een miscast van de eerste orde'

Anderlecht gesteund na ontslag Zetterberg: 'Een miscast van de eerste orde'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 10:00za 28-03-2020 om 10:00

Karel Van Eetvelt herstructureerde meteen bij zijn intrede bij RSC Anderlecht. De kersverse CEO besloot om clubicoon Pär Zetterberg te ontslaan. Zo was de rol van de Zweed niet geheel duidelijk, aldus Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine.

Het ontslag van Zetterberg lijkt dan ook een weloverwogen beslissing van Anderlecht. 'Het is nooit duidelijk geweest welk takenpakket de fors gehonoreerde Zetterberg bij Anderlecht kreeg. Hij keek naar de trainingen, praatte wat met spelers, maar veel verder ging het kennelijk niet. Dan heb je voor een club geen enkele meerwaarde', aldus Sys.

Al beging Anderlecht volgens de hoofdredacteur een fout bij zijn aanstelling. 'Het aantrekken van Pär Zetterberg was een miscast van de eerste orde. Michael Verschueren, die daarvoor met de zegen van Marc Coucke instond ,maakte hiermee geen goede beurt nadat eerder ook de komst van Frank Arnesen op een fiasco uitdraaide.'

Furieuze supporters
'Nu was het duidelijk dat de aanwezigheid van Zetterberg in moeilijke tijden enkel de supporters moest paaien. Het was hooguit een verwijzing naar de romantiek van vroeger', besluit hij. De Anderlecht-fans reageerden inderdaad furieus. Zij kondigen na de coronatijden nog protestacties aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Werd Zetterberg terecht ontslagen vind je?

(1258 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws