Van Ranst neemt ook Nederlanders alle hoop af 'Vrees dat dit einde seizoen is'

Van Ranst neemt ook Nederlanders alle hoop af 'Vrees dat dit einde seizoen is'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 08:20za 28-03-2020 om 08:20

Het uitspelen van de Eredivisie is voorlopig geen realistisch scenario. Dat stelt viroloog Marc van Ranst in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zolang het aantal coronabesmettingen de piek niet bereikt, is voetbal volgens hem uitgesloten. Eerder zei Van Ranst dit ook al over de Jupiler Pro League. 

De KNVB maakte deze week bekend dat het met drie scenario's werkt. De twee mogelijkheden van uitspelen, één voor 30 juni en de ander na 30 juni, vallen voor Van Ranst snel af. "Ik vrees dat dit het einde het van het seizoen is'', zegt de in België bekende viroloog. "Ga er maar van uit dat er bitter weinig sport zal zijn. Problematisch is natuurlijk dat er ook weinig tot niet getraind kan worden vanwege de maatregelen.''

Van Ranst verwacht voorlopig nog geen significante verbetering van de corona-situatie. "Zowel in Nederland als in België zijn er bitter weinig argumenten te bedenken om aan te nemen dat het snel beter gaat zijn en de maatregelen verlicht kunnen worden."

Bovendien zal het voetbal niet direct kunnen worden opgestart, ook niet als het voorzichtig beter gaat. "Je moet waakzaam blijven om veel mensen samen te brengen", stelt Van Ranst. "Massa-evenementen zijn dan de laatste die weer op gang gaan komen. Ga er maar van uit dat er voorlopig geen zomerfestivals en voetbalwedstrijden zullen zijn."

Wanneer er wel weer gevoetbald kan worden, is volgens de viroloog niet te zeggen. "Daar is geen eerlijk antwoord op te geven, zolang er geen piek is in de besmettingen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws