Kan je abonnement de vuilbak in? “Kans spelen met publiek is nihil”

Kan je abonnement de vuilbak in? “Kans spelen met publiek is nihil”

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 07:50za 28-03-2020 om 07:50

Het is nog maar de vraag of er dit seizoen nog een vervolg komt van de Jupiler Pro League. Indien de Eerste Klasse toch hervat, zal dat meer dan waarschijnlijk zijn zonder publiek. Dat laat KRC Genk-voorzitter Peter Croonen uitschijnen bij Sporza.

Momenteel is de Pro League verdeeld in twee kampen als het gaat om het verder afwerken van de Jupiler Pro League. Moest de competitie toch hervat worden, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk in lege stadions gebeuren. "De kans dat we nog met publiek gaan spelen is quasi nihil, achter gesloten deuren spelen is voor veel ploegen ook niet wenselijk. We willen zo weinig mogelijk problemen van dit seizoen meenemen naar volgen seizoen", aldus Croonen.

Club Brugge, KAA Gent en de kleintjes willen dat de competitie nu stopt. "Die vraag om duidelijkheid van de profclubs is mij  bekend", stelt Cronnen. "We hebben daar op de vorige Raad van Bestuur al over gedebatteerd. We nemen die vraag ter harte nemen en begrijpen dat die bij de meerderheid van de clubs leeft." Toch viel er nog geen beslissing. "Het stopzetten van de competitie vereist denk ik zelfs unanimiteit", meent Croonen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou jij dit seizoen terug naar het stadion gaan om te kijken?

(139 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws