Media kunnen profclubs niets maken als competitie nu stopt: 'Minister Geens helpt'

Media kunnen profclubs niets maken als competitie nu stopt: 'Minister Geens helpt'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 07:30za 28-03-2020 om 07:30

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 11:55do 09-04-2020 om 11:55

De Jupiler Pro League kan nu stoppen, zonder dat de profclubs nog extra financiële schade gaan oplopen. Dat heeft alles te maken met een aankomend Koninklijk Besluit dat minister van Justitie Koen Geens in orde gaat maken. Het komt er in het kort op neer voor de clubs van de Pro League dat ze geen schadeclaims van de media kunnen krijgen als de competitie nu eindigt.

'In het noodbesluit staat dat de coronacrisis een wettelijk en onweerlegbaar vermoeden van overmacht invoert. Dat betekent dat lopende contracten kunnen beëindigd, geschorst of ontbonden worden, zonder dat de benadeelde partij een schadeclaim kan indienen', schrijft Sporza. De tv-rechtenhouders en sponsors mogen geen geld terugeisen of een schadeclaim indienen'

Momenteel is de Pro League nog in twee kampen verdeeld als het gaat over het einde van de competitie. Club Brugge, KAA Gent en de 'kleintjes' willen de competitie nu stoppen. Onder meer Anderlecht, Antwerp en Standard willen dat er nog gevoetbald wordt. Ook KRC Genk zit in het kamp 'verder spelen'. Genk-voorzitter Peter Croonen verwees naar een schadeclaim van de media als er niet meer gevoetbald ging worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws