'KV Oostende is boos op Coucke en wil licentie van Anderlecht aanvallen'

'KV Oostende is boos op Coucke en wil licentie van Anderlecht aanvallen'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 07:15za 28-03-2020 om 07:15

Marc Coucke was ooit de messias van KV Oostende. Nu is men aan de kust boos op de voorzitter van RSC Anderlecht. Volgens Sportwereld houdt Coucke de verkoop van Oostende tegen. Er zou sprake zijn van belangenvermenging. Oostende wil daarom de licentie van Anderlecht aanvallen.

Indien er bij KV Oostende niet snel vers kapitaal in de lade komt, dreigt het faillissement van de club. Het Amerikaanse PMG wil Oostende overnemen, maar volgens KVO houdt ex-voorzitter Marc Coucke die deal tegen. "Wat Pacific Media Group voorstelt, is heel correct. Alleen Coucke’s handtekening ontbreekt nog om de verkoop van KVO af te ronden", stelt KVO-voorzitter Frank Dierckens in Sportwereld.

Volgens Dierckens is er sprake van belangenvermenging. Volgens hem heeft Coucke nog te veel banden bij Oostende. Zo zou Coucke nog gaan over 'de huur van de tribune, over de verkoopsprocedure van de club, tot een contract om nog geld op te eisen van uitgaande transfers'. In de krant stelt Dierckens daar bewijzen voor te hebben.

Indien Coucke Oostende niet lost, wil Dierckens de licentie van Anderlecht aanvallen. Coucke zou immers dan banden hebben met twee clubs, Anderlecht en Oostende. Iets wat niet mag in de Jupiler Pro League niet mag. Anderlecht kreeg ondertussen al een positief advies over haar licentie. Woensdag hoopt KVO goed nieuws te krijgen van de licentiecommissie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws