'RSCA, Genk & Standard willen verder doen, Club Brugge, Gent én de kleintje niet'
Archiefbeeld: Coucke en D'Onofrio

'RSCA, Genk & Standard willen verder doen, Club Brugge, Gent én de kleintje niet'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 07:00za 28-03-2020 om 07:00

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 07:10za 28-03-2020 om 07:10

Door de coronacrisis ligt de Jupiler Pro League al een tijdje op haar gat. Het is nog niet duidelijk hoe het verder moet met onze competitie. De reden? Er zijn momenteel twee kampen in het Belgisch voetbal. Zij die nu willen stoppen met Club Brugge als frontman. Versus zij die nog hopen op Play-Offs met Anderlecht aan het voortouw.

Het amateurvoetbal is voor het seizoen 2019 – 2020 al afgelopen. De ploegen die op de eerste plaatsen stonden, mogen zich de kampioenen noemen. In de Jupiler Pro League moet Club Brugge nog even wachten op haar titel. Volgens Sportwereld had Blauw-Zwart zich als kampioen willen zien. Club Brugge is een voorstander om de competitie per direct af te sluiten.

Eén en twee willen stoppen
Club Brugge staat niet alleen. Ook KAA Gent, de nummer twee uit de huidige stand, vindt het wel welletjes geweest en ziet de competitie nu graag stoppen. Club Brugge en KAA Gent zouden met de huidige stand – waarschijnlijk – de Champions League in mogen. De twee topclubs krijgen de steun van de zogeheten 'kleinere' clubs.

De 'kleinere' clubs schreven al een brief waarin ze opriepen om de Jupiler Pro League nu af te ronden. 'wij clubs denken dat het het moment is voor het voetbal om leiderschap te tonen en dus zo snel mogelijk te beslissen', stellen onder meer KV Mechelen, STVV, Zulte Waregem, …

Anderlecht wil hoger eindigen
Dat het nog niet gedaan is met de competitie, komt omdat er ook nog een ander kamp is. Eentje met RSC Anderlecht, Antwerp, Standard en KRC Genk. Vooral Marc Coucke is een voorstander dat er nog Play-Offs worden gespeeld. 'Ik denk dat wij in de goeie flow zaten om eventueel een Europees ticket via Play-off 2 te winnen”, aldus de voorzitter van Anderlecht op VTM.

Het kamp van Club Brugge stelt dat er tijdsnood is om het huidige seizoen af te werken. Zij vinden ook dat het nu niet verantwoord is om te spelen ten tijden van de coronacrisis. Daarnaast zijn de ploegen voorstander om volgend seizoen met achttien ploegen in de Jupiler Pro League te spelen. Zo is er geen probleem met de degradatiestrijd. Waasland-Beveren mag in 1A blijven en Beerschot én Oud-Heverlee Leuven stijgen.

Het kamp Anderlecht hoopt dat de rest van de competitie wordt afgewerkt met het oog op een betere eindklassering. Volgens dit kamp kan een competitie zonder Play-Offs niet zonder financieel verlies. De televisiezenders zouden geld kunnen terugeisen.

Donderdag staat er een nieuwe video-call tussen alle clubs op het programma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat is de beste optie?

(643 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws