Voor Lokeren is het game over, ook Roeselare zit in slechte papieren

"Voor Lokeren is het game over, ook Roeselare zit in slechte papieren"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 20:30vr 27-03-2020 om 20:30

De coronacrisis heeft heel wat Belgische clubs hard geraakt. Sporteconoom Trudo Dejonghe vreest dat er een paar kopje onder zullen gaan. Voor Lokeren is dat volgens hem al quasi zeker.

Lokeren heeft tot eind april om een investeerder te zoeken, maar Dejonghe gelooft daar niet in. "Voor Lokeren is het game over", klinkt het hard in Het Laatste Nieuws. "Ook Roeselare zit in slechte papieren. Eupen en Cercle Brugge moeten hopen dat hun 'sugar daddies' er nog wat geld inpompen."

De Belgische clubs hebben zich weinig voorbereid op zo'n crisis. "Veel clubs stevenen af op een drama. De kleinere clubs leven van de hand in de tand. Wat er binnenkomt, geven ze uit, ze hebben geen reserves. De uitbetaling van de tv-rechten kan een acuut liquiditeitsprobleem oplossen, maar de ticketinginkomsten vallen volledig weg."

Dejonghe zag dit van ver aankomen. "Clubs die transfergeld nodig hebben om een gat dicht te rijden, zullen in de problemen komen. Ondanks het gunstige RSZ-stelsel en het belastingvoordeel hebben de meeste clubs geen buffer opgebouwd. Zij zullen opnieuw smeken voor overheidssteun. Onterecht. De gekregen subsidies hebben ze nooit als buffer gebruikt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws