Rode Duivels komen niet goed uit onderzoek voor favorieten EK 2021

Rode Duivels komen niet goed uit onderzoek voor favorieten EK 2021

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 20:45vr 27-03-2020 om 20:45

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 11:39za 28-03-2020 om 11:39

Door de coronacrisis werd het Europees Kampioenschap een jaar uitgesteld. De meningen over een positief of negatief gevolg voor de Rode Duivels lopen uiteen. Voor de Britse site 21st Club Limited is het alvast duidelijk: België zal niet bij de favorieten horen volgend jaar. Sport/Voetbalmagazine verduidelijkte de cijfers.

De Britse site woog de gemiddelde leeftijd van het team in 2021 af met de kwaliteit en ervaring. Daarbij kwamen twee teams verrassend uit de bus als favorieten. Als eerste favoriet zien ze Duitsland. Zij hebben het sterkste team in 2021.

De eerste verrassing is Engeland met een gemiddelde leeftijd van 25,6 jaar. Opgeteld met de kwaliteit van jonge spelers die nu al meedraaien in de basis van topteams (Phil Foden, Mason Greenwood, Jadon Sancho,…) levert dat hen het tweede sterkste elftal op. Als derde is Nederland het meest complete team. "Hun topspelers als De Jong, De Ligt en Van Dijk kunnen dit jaar nog gebruiken om nog beter te worden en zullen zo meestrijden voor de titel", staat te lezen in hun rapport.

Oude Duivels worden afgeschreven
En onze Rode Duivels dan? In dit jaar zal de oude verdediging nog ouder worden met een gemiddelde leeftijd van 30,2 jaar ook de oudste van alle landen. De bondscoach wil jongeren de kans geven maar dat gebeurt nauwelijks dus. De Britse site twijfelt ook over de kwaliteit van de Rode Duivels. In 2021 plaatsen ze maar liefst vijf landen boven België (Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland). Roberto Martinez heeft dus nog een jaar om jong talent en ervaring te combineren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is DE topfavoriet voor het EK 2021

(136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws