Jeugdcoördinator van Lokeren haalt uit naar bestuur: Dan zak je heel diep

Jeugdcoördinator van Lokeren haalt uit naar bestuur: "Dan zak je heel diep"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 18:00vr 27-03-2020 om 18:00

De malaise bij Sporting Lokeren heeft niet enkel gevolgen voor de A-kern. In de jeugdreeksen zijn er inmiddels al een resem spelers vertrokken. Jeugdcoördinator Peter Ringoet (53) kan hen geen ongelijk geven, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

"Negentig procent van onze 200 elitespelers is intussen weg", vertelt Ringoet. 'Mocht ik een zoon hebben met voetbalkwaliteiten, dan zou ik ook kiezen voor zekerheid. Hier kunnen wij niet garanderen dat er morgen nog voetbal is. Normaal staat in deze periode alles al op punt naar volgend seizoen toe. Nu zit ik hier voor een leeg blad. We kunnen geen realistisch perspectief bieden. Elk reddingsverhaal vervalt. De geloofwaardigheid is volledig weg."

Ringoet is duidelijk ontgoocheld in het nieuwe bestuur. "Die mensen zijn hier met veel tamtam aangekomen. Ik heb toen met hen rond de tafel gezeten. Ik heb mijn ideeën en doelstellingen gepresenteerd. Ze waren mee. Ze lieten veel respect voor de jeugdopleiding uitschijnen en zeiden dat die het paradepaardje van de club was."

Snel daarna werden Ortwin De Wolf en Dylan Mbayo van de hand gedaan. "Meer dan twee miljoen euro kreeg het nieuwe management dankzij die transfers in de schoot geworpen. Als vervolgens dan toch niet verder wordt gewerkt met de jeugdopleiding, wekt dat veel woede. En als je als hoofd opleidingen dan via de media moet vernemen dat er een faillissement dreigt, zak je heel diep. Ik vraag me af of het nieuwe management nog voor de spiegel kan staan. Ik denk niet dat ze beseffen dat ze met het geluk en de dromen gespeeld hebben van 420 jonge voetballers."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws