KV Mechelen kiest niet voor werkloosheid, wél 100.000 euro voor zorgsector

KV Mechelen kiest niet voor werkloosheid, wél 100.000 euro voor zorgsector

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 15:03vr 27-03-2020 om 15:03

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 15:54vr 27-03-2020 om 15:54

Heel wat clubs leveren door de coronastop in onzekere tijden en denken eraan om hun spelers op tijdelijke werkloosheid te zetten. Niet bij KV Mechelen, dat het over een andere boeg gooit.

Zo meldt KV Mechelen op de officiële kanalen dat het niet voor tijdelijke werkloosheid heeft gekozen. Sterker nog, het geeft zelf geld uit komt met een solidareitsbijdrage voor de zorgsector op de proppen. In totaal gaat het om een bedrag van 100.025 euro.

"De algemene, medische en sportieve staf leveren alvast 50% van hun loon in", zo zegt algemeen directeur Frank Lagast. "Het directiecomité en de raad van bestuur werken zoals voorheen zonder verloning. Dit weekend overleggen de spelers over hun bijdrage." Het bedrag kan dus zelfs nog oplopen.

"Eens alles achter de rug is en er weer publiek wordt toegelaten in het AFAS Stadion, zullen we onder meer alle personeel van de ziekenhuizen en woonzorgcentra uit het Mechelse uitnodigen", voegt Lagast er nog aan toe. "Met deze bijdrage willen we de ziekenhuizen en woonzorgcentra in Mechelse regio ondersteunen zowel tijdens als na de Corona-crisis."

Toch werkloosheid
Al heeft KV Mechelen besloten om toch enkele personen op de loonlijst op gedeeltelijke of volledige tijdelijke werkloosheid te zetten. Meer bepaald gaat het om de bedienden en de arbeiders bij KV Mechelen.

"Voor een aantal personeelsleden is er momenteel geen of nauwelijks werk, dus kunnen we niet anders dan deze stap zetten. Een aantal werknemers heeft nog wel werk klaarliggen maar ook zij gingen na een persoonlijk gesprek via telefoon uit solidariteit met de anderen en ten gunste van de club akkoord met deze regeling", klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws