Geen amateurvoetbal meer door coronavirus: ‘Kampioenen zijn bekend’

Geen amateurvoetbal meer door coronavirus: ‘Kampioenen zijn bekend’

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 13:53vr 27-03-2020 om 13:53

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 14:11vr 27-03-2020 om 14:11

Het amateurvoetbal in België zal niet meer worden hervat, dat meldt de Belgische Voetbalbond. Door het coronavirus is er beslist om alle voetbalcompetities buiten 1A en 1B stop te zetten.

Dat betekent dat er van eerste amateur tot in 4de provinciale niet meer zal gevoetbald worden. De leiders van alle reeksen zullen meteen tot kampioen worden gekroond. Er worden geen eindrondes gespeeld dus ook de stijgers zijn volgens het huidige klassement.

De ploegen die zullen zakken hebben geen kans meer om zich te redden en zullen degraderen volgens het huidige klassement. 'De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.'

'De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal. Over het profvoetbal is er nog geen beslissing', luidt het statement van de Voetbalbond.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede beslissing?

(387 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws