YNWA in ziekenhuis Liverpool raakt Klopp: 'Ongelooflijk, ik moest meteen huilen'

YNWA in ziekenhuis Liverpool raakt Klopp: 'Ongelooflijk, ik moest meteen huilen'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 13:32vr 27-03-2020 om 13:32

Jürgen Klopp maakt een diepe buiging voor het zorgpersoneel dat in de frontlinie staat in de strijd tegen het coronavirus. Het is volgens de Liverpool-manager een uitgelezen kans om als mensheid te laten zien hoe solidair we kunnen zijn.

Klopp vertelt vanuit zijn huis dat hij 'bezorgd' is over de situatie. "Maar op dit moment hebben we als mensheid de kans... Oké, laat ik het zo zeggen: over tien, twintig, dertig, veertig jaar kijken we terug op deze periode en als we dan kunnen concluderen dat we de meeste solidariteit, liefde en vriendschap hebben getoond, dan zou dat heel, heel mooi zijn", aldus de Duitser op de officiële website van Liverpool.

"Op dit moment kun je dat niet zien, omdat we er middenin zitten en er heel veel mensen ziek zijn", vervolgt Klopp. "We moeten gedisciplineerd zijn, samenwerken en voor elkaar zorgen. Dát is de oplossing voor het probleem. Daarom zitten we allemaal thuis. Alhoewel, niet allemaal. Zorgpersoneel doet een incredible job. Zij zorgen ervoor dat wij thuis kunnen blijven."

Klopp maakt een diepe buiging voor iedereen die vanuit zijn beroep tegen het coronavirus strijdt. "Mijn Engels is niet goed genoeg om het onder woorden te brengen, maar het is ongelooflijk en geweldig. Gisteren kreeg ik een video uit het ziekenhuis van mensen die net buiten de intensive care You'll Never Walk Alone begonnen te zingen. Ik moest meteen huilen. Ongelooflijk, maar het zegt alles. Ze brengen zichzelf in gevaar voor ons. Ik kan hen niet nóg meer bewonderen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws