Coucke mengt zich in discussie: “Dat is niet ideaal, maar het is beter dan niets”

Coucke mengt zich in discussie: “Dat is niet ideaal, maar het is beter dan niets”

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 13:13vr 27-03-2020 om 13:13

Wordt de Jupiler Pro League nog afgewerkt of niet? Dat is de hamvraag na de coronacrisis. RSC Anderlecht-voorzitter Marc Coucke mengt zich in het VIER-programma ‘Blijf in uw kot’ in de discussie.

De gezondheid gaat voor. “Laat ons duidelijk zijn: de volksgezondheid is prioriteit nummer één. Daar zijn al onze clubs het over eens. Op de vraag óf en hoe we het seizoen afwerken, is er uiteraard wel discussie. Ook op internationaal niveau wordt daar over nagedacht en worden er allerlei ideeën opgeworpen.”

Er zijn verschillende meningen en voorstellen. “De ene wil het seizoen afsluiten op 30 juni, de andere verlengen tot 31 juli, 31 augustus of zelfs november. Je hoort allerlei zaken. Daarom vind ik het verstandig om over het Belgische voetbal nu nog geen beslissing te nemen”, citeert Het Laatste Nieuws.

“Het zou zonde zijn om er nu voor te kiezen om het seizoen af te sluiten en binnenkort te horen dat er op internationaal vlak gekozen wordt om vanaf een bepaalde datum de competities wél te hervatten. Want ik ben er zeker van dat mensen voetbal willen zien en die ontspanning nodig hebben - ook al zou het dan eventueel zijn zonder publiek. Dat is niet ideaal, maar het is beter dan niets”, aldus Coucke.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Coucke hier gelijk?

(155 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws