Het had anders kunnen lopen voor Lukaku: ‘Ze boden ons erg veel geld’

Het had anders kunnen lopen voor Lukaku: ‘Ze boden ons erg veel geld’

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 12:00vr 27-03-2020 om 12:00

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 12:03vr 27-03-2020 om 12:03

Romelu Lukaku staat al sinds zijn zestiende in de belangstelling, op die leeftijd maakte Lukaku zijn debuut in de hoogste klasse van ons profvoetbal. Het had echter ook anders kunnen lopen, zo was de lokroep van het buitenland er wel degelijk.

Momenteel verdient Lukaku zijn brood in Milaan, bij Inter Milaan welteverstaan. Het had echter ook gekund dat Lukaku aan de slag was gegaan bij die andere Milanese club: AC Milan. Zo valt er in Het Laatste Nieuws te lezen dat de Milanezen fors doorduwde om de jonge Lukaku nog voor zijn zestiende verjaardag weg te plukken.

Milan had zelfs 1,5 miljoen euro over voor een tiener die nog geen match gespeeld had op het hoogste niveau, dat was toen heel veel geld. Ook uit Engeland waren de financiële aanbiedingen erg aanlokkelijk. De clubs botste echter telkens weer op vader Lukaku, hij wist dat bij Anderlecht blijven het beste was voor zijn zoon.

"Het geld dat deze clubs bieden is veel voor ons, maar voor hun is het een peulschil. Dan beland je al snel op het achterplan. We kijken vooral waar hij het beste kan groeien", wist Roger Lukaku daarover te vertellen in 2008. En zo geschiedde, Lukaku bleef Anderlecht trouw en ontgroeide al erg snel het niveau van de Jupiler Pro League. Uiteindelijk kwam hij dan toch nog terecht in Milaan, bij de grote rivaal van zijn eerste lokroep.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws