Missen van trainingen kost Sheffield-spelers honderden euro's per dag

Missen van trainingen kost Sheffield-spelers honderden euro's per dag

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 10:12vr 27-03-2020 om 10:12

De spelers van Sheffield United kunnen zich maar beter aan het trainingsschema houden dat ze van de club hebben meegekregen. Middenvelder Oliver Norwood vertelt dat de Premier League-club boetes heeft staan op het niet naleven van regels.

"We hebben tot afgelopen maandag getraind. Volgens mij waren we de enige club in de Premier League die gewoon door is gegaan met trainen. Het werd een beetje too much. Maandag werden we door de overheid naar huis gestuurd", zegt Norwood tegen BBC Radio 5 Live.

Thuis moeten de spelers van Sheffield aan hun fitheid werken. "We hebben trainingsprogramma's, hartslagmeters en fietsen. We moeten drie keer per dag inchecken. Alles wordt opgeslagen op de telefoon en direct naar de fitnesstrainer gestuurd. Als je een sessie overslaat krijg je een boete, dus iedereen doet het op dit moment, maar we zijn pas drie dagen bezig."

"Wie weet hoe de situatie er over tien à vijftien dagen uitziet als de muren op ons afkomen. Het is best een heftige boete, dus ze kunnen het om eerlijk te zijn maar beter doen", zegt Norwood. "Volgens mij bedraagt de boete 500 pond (iets meer dan 550 euro, red.) per gemiste sessie. We doen er drie per dag, dus dat loopt aardig op."

"Op de fietsen doen we een Tour de France-circuit voor een uur en vijftien minuten. Ik denk niet dat ik ooit zolang gefietst heb. Het is belangrijk, vooral gezien het seizoen dat we met z'n allen hebben. We willen niet mijlen achterlopen als we weer beginnen."

Sheffield staat op de zevende plaats in Engeland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws