Scheidsrechter Verboomen moet extra job zoeken: Op financieel vlak is het crisis

Scheidsrechter Verboomen moet extra job zoeken: "Op financieel vlak is het crisis"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 09:16vr 27-03-2020 om 09:16

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 09:24vr 27-03-2020 om 09:24

Door het stilliggen van de Belgische competities kampen niet enkel de clubs met financiële onzekerheid, maar ook de scheidsrechters. Verschillende refs zijn als semiprof actief, dat terwijl Nathan Verboomen (31) zelfs moet leven van het voetbal.

"Tot vorige zomer was ik behalve scheidsrechter ook halftijds leerkracht LO", vertelt Verboomen in Het Nieuwsblad. "Maar de verplichtingen in Tubize, de extra voorbereidingen voor de play-offs én de Europese duels waren niet meer te combineren met het onderwijs. Vandaar mijn keuze om fulltime op de arbitrage te focussen."

Verboomen moet momenteel tevreden zijn met een loon van 2.050 euro. "Dat betekent dat het op financieel vlak even crisis is, ja. De rekeningen blijven even hoog, hè. Het is ook koffiedik kijken hoe lang dit nog duurt. Wie garandeert dat er over drie maanden weer gevoetbald wordt?", klinkt het bij de scheidsrechter.

Indien de situatie nog even aanhoudt, overweegt Verboomen om opnieuw een extra job te zoeken. "De kans is dus reëel dat ik de arbitrage weer moet combineren met een halftijdse job, en dat ik me helaas weer dubbel moet plooien. De situatie dwingt me nu dus om tijdelijk een extra inkomen te zoeken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws