Pro League wil seizoen niet stopzetten door TV-contract: Economisch bloedbad

Pro League wil seizoen niet stopzetten door TV-contract: "Economisch bloedbad"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 08:00vr 27-03-2020 om 08:00

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 09:43vr 27-03-2020 om 09:43

De Pro League wilde, ondanks de kritiek van negentien van de 24 profclubs, nog geen beslissing nemen over het huidige voetbalseizoen. Volgens voorzitter Peter Croonen is het TV-contract de hoofdreden om een definitief besluit uit te stellen.

"De reden dat wij nog geen beslissing hebben genomen over het al dan niet stopzetten van de competitie, is omdat wij te goeder trouw uitvoeringsplichten hebben ten aanzien van onze mediapartners. Als er kán gespeeld worden, moeten wij redelijkerwijze spelen, ook al is dat zonder publiek", aldus een eerlijke Croonen in Het Laatste Nieuws.

Croonen geeft aan dat een stopzetting van het seizoen 2019-2020 niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. "Clubs die nu oproepen om de competitie stop te zetten, zijn clubs die geen rekening houden met de juridische en vooral financiële gevolgen die een premature beslissing met zich kan meebrengen."

Wachten op de Regering
"De tv-inkomsten zijn gegarandeerd als wij de competitie door overmacht moeten staken. Als de overheid beslist dat het de komende maanden onverantwoord is om nog te voetballen, dan is dat overmacht en zijn de tv-inkomsten gevrijwaard. Nu zelf de stekker eruit trekken zou onverstandig zijn en kan zelfs tot een economisch bloedbad lijden voor sommige clubs", klinkt het.

"Zonder de problematiek rond de tv-inkomsten hadden we de beslissing om te stoppen wellicht al genomen. Het is cruciaal dat wij de mediarechten in zijn integraliteit kunnen vrijwaren. Daarom pleit ik er ook voor om in deze zaak absoluut ons gezond verstand te gebruiken, want een verkeerde beslissing kan fatale gevolgen hebben voor sommige clubs", is Croonen duidelijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet de JPL nu stoppen en de huidige stand behouden blijven?

(1130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws