'Virton stapt naar het BAS om licentievoorwaarden van KBVB aan te vechten'

'Virton stapt naar het BAS om licentievoorwaarden van KBVB aan te vechten'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 07:45vr 27-03-2020 om 07:45

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 07:47vr 27-03-2020 om 07:47

Chaos dreigt opnieuw in het Belgische voetbal. 1B-club Excelsior Virton stapt namelijk naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de licentievoorwaarden van de KBVB aan te vechten. Volgens de club wordt de economische vrijheid van de clubs aangetast, aldus Sporza.

De voorbije weken hield Virton zich gedeisd wat betreft hun licentie, maar nu wordt duidelijk waarom. De Luxemburgers vinden dat het mededingingsrecht werd geschonden. De licentievoorwaarden van de KBVB zijn volgens Virton dan ook te streng.

Advocaat Jean-Louis Dupont, die samen met Martin Hissel de rechten van Virton verdedigt, klaagt aan dat de huidige regels om een licentie te verkijgen "de economische vrijheid van de clubs aantasten". De 1B-club wil dat de deadline (15 april) voor het behalen van een licentie wordt uitgesteld.

"Deze regels zijn enkel aanvaardbaar als ze noodzakelijk en evenredig zijn met de garantie van een goede sportieve en economische ontwikkeling van de competitie en als ze strikt uniform, objectief en niet-discriminerend worden toegepast", klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Virton gelijk krijgen?

(230 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws