Update: 'KV Oostende vindt nu toch een akkoord met spelerskern'

Update: 'KV Oostende vindt nu toch een akkoord met spelerskern'

27-03-2020 07:15 Laatste update: 18:27
3

KV Oostende ondervindt net als alle andere clubs de gevolgen van het coronavirus. Omdat de club geen inkomsten verwerft, wil KVO de salarissen van de spelers inkrimpen. Het volgt daarmee het voorbeeld van RSC Anderlecht en Standard.

Volgens Het Nieuwsblad zal Oostende geen gebruik maken van de technische werkloosheid, maar gaat het om een zuivere inkrimping van het huidige loon. De spelers en trainers van KVO werden donderdagavond via mail op de hoogte gebracht door voorzitter Frank Dierckens.

Concreet wil Oostende de salarissen van de spelers en staf terugschroeven tot slechts dertig procent van het normale loon, zij het met een ondergrens van 4.000 euro bruto per persoon. De spelers van KVO vinden deze maatregel te stevig, waardoor er vrijdag nog een akkoord wordt gezocht met voorzitter Dierckens.

Intussen hoopt Dierckens dat Alychlo, het bedrijf van Marc Coucke, alsnog een consensus bereikt met Pacific Media Group, de Amerikaanse overnemers die zich niet kunnen vinden in Couckes eisen wat betreft de openstaande schuld en de huur van de tribune.

Update: Het Laatste Nieuws laat nu weten dat er een akkoord is gevonden. De spelers zullen nog 50 procent van hun salaris overhouden.

No Poll