Pro League geraakt er niet uit: 'Huidige klassement kan Europese tickets bepalen'

Pro League geraakt er niet uit: 'Huidige klassement kan Europese tickets bepalen'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 19:06do 26-03-2020 om 19:06

De Pro League hield een conference call om te debatteren over de mogelijke aflopen van Eerste Klasse A en B, maar voorlopig kwam daar eigenlijk niets nieuws uit. Een open vraag blijft ook hoe de verdeling van de Europese tickets er zal uitzien als de competitie niet volledig afgesloten wordt.

La Dernière Heure schetst het meest waarschijnlijke scenario dat momenteel op tafel ligt. Als er geen volledige Play-Offs komen, zou de rangschikking aan het einde van de reguliere competitie doorslaggevend zijn. Of de reguliere competitie eindigt op speeldag 29 (de huidige stand van zaken) of speeldag 30, is voorlopig nog koffiedik kijken.

Hoe dan ook lijkt een scenario waarbij gekeken wordt naar recente prestaties in Europa, minder de voorkeur weg te dragen van de Belgische profclubs. En dus mogen Club Brugge, KAA Gent, Sporting Charleroi, Royal Antwerp FC en Standard Luik zich in dat scenario rijk rekenen. Zij staan momenteel immers op de Europese plaatsen en kunnen niet meer ingehaald worden.

De onderlinge volgorde van die clubs zou wél nog kunnen veranderen, afhankelijk van het al dan niet doorgaan van speeldag 30. Gent, Charleroi en Antwerp staan momenteel immers op amper twee punten van elkaar. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de bekerfinale, waar evenzeer een Europa-League-ticket op het spel staat. Of die finale doorgaat, is evenmin een zekerheid.

Verdeling Europese tickets volgens dit scenario
1) Club Brugge: groepsfase Champions League
2) Gent: voorronde Champions League
3) Charleroi: groepsfase Europa League
4) Antwerp: twee voorrondes Europa League
5) Standard: drie voorrondes Europa League

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws