Meer donkere wolken in 1B: Roeselare moet voor 4 april 1,5 miljoen euro vinden

Meer donkere wolken in 1B: "Roeselare moet voor 4 april 1,5 miljoen euro vinden"

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 18:16do 26-03-2020 om 18:16

Niet alleen Sporting Lokeren zit in de financiële penarie, ook boven KSV Roeselare pakken donkere wolken zich steeds meer samen. De West-Vlamingen zijn nu al maanden op zoek naar geld, maar die zoektocht bracht voorlopig geen soelaas. Sebastien Stassin van spelersvakbond Sporta schetst een treurig verhaal.

"Ik ben een week geleden, net voor de huidige coronamaatregelen, nog in Roeselare geweest voor een gesprek met de spelersgroep en de trainers", opent Stassin bij Sporza. "Roeselare staat twee maanden achter met betalingen. Ik ken de interne keuken niet, maar er is ruzie tussen de Chinese eigenares en de nieuwe mensen uit Brazilië. De Chinezen willen niet meer betalen en geven allerlei redenen: de coronacrisis, het slechte klassement ... En de Brazilianen willen volgend jaar pas geld geven."

Hoe staat Roeselare er concreet voor? "Voor de licentie moeten ze nog 1,5 miljoen vinden", weet Stassin. "Dat geld moet er dus voor 4 april zijn. Als ze geen licentie voor professioneel voetbal halen, dan vermoed ik dat het richting een faillissement zal gaan. Ik denk niet dat Roeselare een overnemer zal kunnen vinden als de club naar Amateur moet." 

Pesterijen
Diepe crisis dus in Roeselare, maar voorlopig blinkt de club voornamelijk uit in een gebrek aan communicatie. "Daar schrik ik niet van", reageert Stassin. "Enkele weken geleden vroegen de spelers voor een training om uitleg. Ze wilden niet trainen voor CEO Marco Manso een plan zou opstellen. Hij heeft iedereen dan naar huis gestuurd en ze mochten om 18 uur nog eens terugkomen om te trainen. Dat zijn pure pesterijen."

"Bij de spelers groeit de ongerustheid. Ik heb net nog iemand aan de lijn gehad. Zijn makelaar had van Manso gehoord dat het er niet goed uitzag. En het is de hele spelersgroep die begint te stressen. Vorige week hebben 5 of 6 spelers zich nog bij ons aangesloten. Er zijn op dit moment heel veel vragen", besluit Stassin.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws