Doelman De Jong ontvlucht lockdown in Zuid-Afrika: 'Het schiet nu omhoog'

Doelman De Jong ontvlucht lockdown in Zuid-Afrika: 'Het schiet nu omhoog'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 17:44do 26-03-2020 om 17:44

Ook in Zuid-Afrika is de dreiging van het coronavirus voelbaar. Boy de Jong nam afgelopen zomer afscheid van RSC Anderlecht voor Stellenbosch FC, maar heeft besloten om per direct terug te keren naar zijn thuisland.

Beiden partijen hebben besloten om de verbintenis van De Jong te laten ontbinden, heeft Stellenbosch laten weten via de officiële kanalen. Vervolgens was het een kwestie van koffers pakken en vertrekken voor de ex-speler van Anderlecht. "Wij pakken vanavond een van de laatste vluchten terug, als het al niet de laatste is. We willen het risico niet nemen dat we zes maanden of langer hier moeten blijven", vertelt hij aan RTL Nieuws.

De Jong houdt namelijk zijn hart vast als hij ziet hoe de armste bevolkingslaag van Zuid-Afrika dicht op elkaar leeft in de townships van de grote steden. "De rijken kunnen naar de private hospitals, de rest is overgeleverd aan de government hospitals, waar veel minder bedden en beademingsapparaten zijn. Het kan hier uitlopen op een ramp", denkt hij. De Zuid-Afrikaanse instanties waren ook verrast door de snelle ontwikkeling van het virus. "Net als in eerste instantie in Nederland dachten velen: het komt wel goed", aldus de 25-jarige keeper. "Het besmettingsaantal is ook lang laag gebleven, maar nu schiet het omhoog."

De doelman wilde dus zo snel mogelijk vertrekken, voordat Zuid-Afrika in een lockdown gaat. "Aan voetballen denkt hij voorlopig niet. "Als het virus is ingedamd, ga ik ook weer kijken naar een nieuwe club. Nederland, een ander Europees land of opnieuw een avontuur verder weg. Ik sta voor alles open. Daar ben ik alleen nog niet mee bezig nu. Eerst maar eens veilig en gezond blijven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws