Italiaanse pers overtuigd van jonge Belg Persyn (18): 'Gigantisch potentieel'

Italiaanse pers overtuigd van jonge Belg Persyn (18): 'Gigantisch potentieel'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 17:08do 26-03-2020 om 17:08

Heel wat beloftevolle Belgen kozen de voorbije jaren voor een avontuur in het buitenland. Voor de ene was het al succesvoller dan bij de andere. De jonge Tibo Persyn lijkt de juiste keuze gemaakt te hebben.

De nu achttienjarige rechterflankspeler werd in de zomer van 2018 door het Italiaanse Internazionale weggehaald bij Club Brugge. Bij de Italiaanse topclub blonk hij al uit in de Italiaanse beloftencompetitie en in de Youth League. Ook de Italiaanse pers is overtuigd.

Bij Tuttomercatoweb hebben ze heel wat lof voor de jonge Belg. Een pure locomotief die laat scoren, maar ook zelf kan scoren', klinkt het. 'Persyn is de belichaming van de moderne voetballer', aldus de Italiaanse bron.

'Hij heeft een perfecte balans tussen defensieve en offensieve kwaliteiten, dynamisch en met hoge intensiteit. In de luchtduels heeft hij het nog moeilijk, maar elke wedstrijd wordt hij tactisch verfijnder. Hij is overal en blijft altijd koelbloedig. Voor Inter is hij een speler met een gigantisch potentieel', valt er te lezen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws