Ook gevolgen voor Belgische transfermarkt? “Dan heb je een groot probleem”

Ook gevolgen voor Belgische transfermarkt? “Dan heb je een groot probleem”

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 13:46do 26-03-2020 om 13:46

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 13:54do 26-03-2020 om 13:54

De coronacrisis houdt de wereld in zijn greep. Stijn Francis, de makelaar van onder meer Toby Alderweireld en Dries Mertens, denkt dat de transfermarkt ook de gevolgen zal dragen.

"Clubs betalen soms niet meer het volledige loon (ze zetten spelers op technische werkloosheid of vragen loon in te leveren). Kan je dan dezelfde transfersom vragen? In België dient Play-off I, een topcompetitie, voor buitenlandse clubs om na te gaan of een speler die ze op het oog hebben, kan bevestigen. Die bevestiging gaan buitenlandse clubs nu niet krijgen”, vindt Francis.

"Maar de transfermarkt zal vooral afhangen van hoe een land de coronacrisis aanpakt. Als een competitie 6 maanden stil ligt, dan mag een club nog zo goed beheerd worden als je wil, dan heb je een groot probleem”, gaat Francis verder tegenover Sporza. In Italië ligt alles stil. Dus ook het voetbal. België pakt het beter aan, denk ik. Hier zal het voetbal dus hopelijk sneller hervatten."

Er zijn wel uitzonderingen. "In landen waar de crisis blijft duren, zal het gevolg zijn dat clubs hun goede voetballers wel moeten verkopen. Neymar zal niet opeens veel minder kosten, dat zijn de uitzonderingen op de regel, maar spelers die anders voor 10-15 miljoen euro verkocht worden, daar wil ik nog van zien wat er met de markt gebeurt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws