'Barcelona-spelers zeggen nee tegen voorstel om salaris in te korten'

'Barcelona-spelers zeggen nee tegen voorstel om salaris in te korten'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 12:15do 26-03-2020 om 12:15

De spelers van FC Barcelona zijn niet akkoord gegaan met het voorstel van de clubleiding om vijftig procent van het salaris in te leveren tijdens de voetballoze periode. Dat meldt AS.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu deed de spelersraad van FC Barcelona het voorstel om zeventig procent van hun salaris in te leveren en kwam na mislukte gesprekken terug met een constructie om ervoor te zorgen dat de speelrs niet meer dan vijftig procent van hun salaris hoefden in te leveren. Dit omdat zij de club ook veel inkomsten opleveren. Ook dit plan is niet geaccepteerd door de spelersgroep, die vinden dat het inleveren van de helft van hun salaris te gortig is.

Bartomeu overweegt nu alsnog de maatregel door te voeren. Volgens een tijdelijke Spaanse wet mag dit ook zonder toestemming van het personeel. Dan riskeert de voorzitter echter wel een conflict met de speelrsgroep. 

Veel andere clubs hebben al met hun spelers een akkoord bereikt over het inleveren van een deel van hun salaris. Zo geven de Bayern München-spelers twintig procent van hun salaris terug. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws