Waasland-Beveren stelt zich vragen bij mogelijke licentie van KV Oostende

Waasland-Beveren stelt zich vragen bij mogelijke licentie van KV Oostende

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 11:45do 26-03-2020 om 11:45

Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, geeft in Sport/Voetbalmagazine een interview over zijn club, de licentiecommissie en het verdere verloop van het seizoen. Al vreest hij voor het uitspelen van de competitie: "Alle wetenschappelijke aanwijzingen gaan in de richting van een realiteit dat dit nog wel eens heel lang zou kunnen duren."

Waasland-Beveren zou wel eens gered kunnen worden door de coronacrisis. De kans dat de competitie uitgespeeld wordt is klein, en dat zou wel eens in het voordeel van Waasland-Beveren kunnen zijn. De Waaslanders staan laatste met 2 punten achter op KV Oostende, de kans was dus groot dat ze volgend jaar in 1B zouden spelen.

Vragen bij Licenties
Ook de licentie van KV Oostende zou Waasland-Beveren kunnen redden. De kustboys verkeren in financiële moeilijkheden en zouden daardoor hun licentie kunnen verliezen. Al ziet Huyck dat liever niet gebeuren: "Ik wil vooral dat onze club zich sportief redt." Toch heeft hij vragen bij financiën van enkele clubs: "Wij krijgen een hele lijst om in te vullen en als je die bekijkt, hebben wij ons gewoon afgevraagd of andere clubs daar wél goed konden op antwoorden. Als je de jaarbalansen van sommige clubs inkijkt, heb je als buitenstaander veel vragen."

Optimistsich over toekomst
Huyck bekijkt de toekomst van zijn club positief: "Wij volgen onze visie juist heel goed: binnen de lijnen van het mogelijke inzetten op jeugd en Belgen. Dat ons budget te klein is om te concurreren, weten wij." De voorzitter verwacht wel nog enkele moeilijkheden door de coronacrisis: "Deze crisis gaat voor alle clubs een impact hebben, zeker op het commerciële. Ik hou daar rekening mee. Een nieuwe horde om te nemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Waasland-Beveren Volgend jaar in 1A?

(224 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws