Corona heeft invloed op toptransfer Neymar: We wachten af

Corona heeft invloed op toptransfer Neymar: "We wachten af"

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 10:39do 26-03-2020 om 10:39

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 10:42do 26-03-2020 om 10:42

Neymar Junior wordt al enkele maanden gelinkt aan zijn ex-club FC Barcelona. Volgens footmercato.net zou de Braziliaan deze zomer een overstap kunnen maken maar door het coronavirus is dat idee alvast even opgeborgen.

Volgens de regels van de FIFA kan het contract van een speler van onder de 28 jaar eenzijdig verbroken worden als deze minstens 3 jaar bij de club (in dit geval PSG) is geweest. De overige jaren van het contract moeten dan wel door de volgende club gekocht worden. Dit bepaalt dan de uiteindelijke transfersom. Neymar voldoet aan deze eerste voorwaarde en FC Barcelona beeldde zich dan ook een transfersom van 180 miljoen in voor deze zomer. Een som die opvallend lager ligt dan de 222 miljoen die PSG in de zomer van 2017 betaalde.

COVID-19 gooit roet in het eten
Zoals elke club heeft ook FC Barcelona financiële problemen door de coronacrisis. Het denkt er dan ook over na om de spelers te vragen 70% van hun salaris af te staan. Daardoor is het ook bijna zeker dat de Catalaanse club deze zomer geen 180 miljoen euro zal kunnen betalen. Volgens de Franse transfersite zou FC Barcelona dan ook nog niet gevraagd hebben aan Neymar om de transfer via FIFA in een stroomversnelling te plaatsen.

Invloed op de transfermarkt
Men verwacht dat deze zomer clubs zich gaan ontdoen van spelers door de hoge salariskosten die ze niet meer kunnen betalen. Zo komen deze spelers aan belachelijk lage prijzen op de markt en kunnen ze heel goedkoop gekocht worden. FC Barcelona wil dus net als andere clubs de evolutie van de crisis afwachten en toeslaan op het juiste moment. Overhaast beslissingen nemen kan het financieel evenwicht van de clubs in gevaar brengen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Barca Neymar deze zomer toch al aantrekken?

(54 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws