De Bruyne legt moment uit waar alles veranderde: “Het was persoonlijk”

De Bruyne legt moment uit waar alles veranderde: “Het was persoonlijk”

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 09:46do 26-03-2020 om 09:46

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 10:05do 26-03-2020 om 10:05

Kevin De Bruyne is momenteel wereldtop. De middenvelder van Manchester City en de Rode Duivels legt tegenover Het Laatste Nieuws het moment uit waardoor alles veranderde in zijn leven.

In juli 2008 zat De Bruyne in een gastgezin toen hij nog bij KRC Genk speelde. Toen kwam er een moment dat de brandstof voor zijn carrière zou zijn. "Ik had een goed rapport. De grote vakantie kwam eraan. Eindelijk mochten we naar huis. Niks aan de hand. Alles was in orde. 'We zien je na de break', zeiden ze in het gastgezin."

"Maar dan kom je thuis, in Drongen, en zie je jouw ouders voor je staan met een bedrukt gezicht”, gaat De Bruyne verder. “'Wat is het probleem?', vroeg ik. 'Wel', zei ma, 'Die mensen ginds willen je niet meer terug.' Gewoon om wie ik was. Omdat ik te stil was. Omdat ze niet open met mij konden communiceren."

De Bruyne nam het persoonlijk op. "Ik zei tegen mezelf: alles komt wel goed. Waarom deden ze zoiets? Ze hebben niet eens het lef gehad om het in mijn gezicht te zeggen. Het was persoonlijk. De directeur jeugdopleidingen van Genk stond achter hen. Toen ik die zomer terugkeerde naar Genk, brandde het vuur in mij. Ik zou me wel bewijzen.”

“Ik herinner me nog goed het moment dat alles veranderde. We speelden met de beloften op vrijdagavond tegen Zulte Waregem. Ik kwam in aan de rust. En maakte vijf goals in een helft. Die negatieve ervaring heeft me sterk gemaakt. Alles veranderde. Binnen twee maanden zat ik bij de eerste ploeg. En de club liet weten dat ze wel zouden bijpassen voor een ander gastgezin."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws