'Onzekerheid over Barcelona-vertrek voor 25 miljoen door coronacrisis'

'Onzekerheid over Barcelona-vertrek voor 25 miljoen door coronacrisis'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 21:47wo 25-03-2020 om 21:47

Schalke 04 overweegt of het de koopoptie in het huurcontract van Jean-Clair Todibo moet lichten. Die Königsblauen zijn zeer gecharmeerd van de verdediger van FC Barcelona, maar de coronacrisis hakt er ook in Gelsenkirchen flink in. Dat meldt BILD.

Todibo verruilde Barça in januari voor Schalke, waar hij na een aarzelende start veel indruk maakt. De fans riepen hem voor de uitbraak van het coronavirus in Duitsland al uit tot speler van de maand. De Duitse voetballegende Lothar Matthäus noemde de twintigjarige Fransman zelfs 'de beste verdediger die ik in lange tijd heb gezien'.

Schalke kan Todibo voor 25 miljoen definitief overnemen van de Catalanen. De Bundesliga-subtopper was van plan die clausule te lichten, maar door de onzekere toekomst is een deal nu allerminst zeker, schrijft BILD. Het feit dat Schalke in 2019 al een verlies leed van 26 miljoen euro doen de kansen op een definitieve transfer ook geen goed.

Barcelona pikte Todibo begin 2019 op bij Toulouse. De 1.90 meter lange, rechtsbenige mandekker kwam in Camp Nou echter nauwelijks aan spelen toe door de concurrentie van Gerard Piqué. Hij heeft een contract tot medio 2023 bij de Spaanse kampioen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws