Vier scenario's voor JPL, maar Vandenbempt ziet akkoord nog lang uitblijven

Vier scenario's voor JPL, maar Vandenbempt ziet akkoord nog lang uitblijven

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 20:14wo 25-03-2020 om 20:14

Wat gebeurt er met de rest van het voetbalseizoen. De raad van bestuur van de Pro League besprak dat woensdag al even, maar vond nog geen akkoord. Volgens Peter Vandenbempt is dat ook nog lang niet in de maak.

Er werden al even vier scenario's naar voren gebracht die de uitkomst van onze competitie konden bepalen. Scenario één en twee waren de Play-Offs en/of speeldag dertig nog spelen. Volgens viroloog Marc Van Ranst lijkt dat niet te gaan gebeuren, maar heel wat topclubs hopen er toch op.

"De voorzitter van de Pro League, Pierre François, ijvert om zoveel mogelijk matchen van de Play-Offs af te werken. Clubs als Anderlecht, Antwerp, Charleroi of Standard zijn voor. In het geval van Anderlecht of Genk omdat ze zo nog Play-Off 1 of Europees voetbal willen halen bijvoorbeeld of omdat een club hoopt nog een beter Europees ticket af te dwingen", zegt Vandenbempt bij Sporza.

Een ander scenario is géén Play-Offs en enkel nog de laatste speeldag van de reguliere competitie en de promotiefinale. "Maar mensen wijzen mij op een aantal problemen in dat laatste scenario. Die dertigste speeldag heeft maar voor zo'n vijf ploegen belang. Bij andere clubs zal de motivatie beperkt zijn", klinkt het.

Huidige stand
Het derde scenario is om de huidige stand ook de eindstand te maken. "De realiteit dwingt ons daar misschien toe", aldus Vandenbempt. "Club Brugge is daar een grote voorstander van. Maar dat heeft consequenties. Je kan Waasland-Beveren niet laten degraderen, want ze hebben nog een kleine kans om zich te redden op speeldag dertig", klinkt het.

OHL en Beerschot zouden dan ook moeten stijgen, waardoor we een competitie van achttien clubs krijgen volgend seizoen. Dat betekent ook geen Play-Offs komend seizoend. Al heeft dat ook tegenstanders. "Ploegen die voorstander zijn van het huidige systeem van play-offs, zien in het voorstel om de huidige stand te behouden een manoeuvre van Club Brugge", klinkt het.

Seizoen verlengen
Het laatste scenario is om het seizoen te verlengen tot 30 juni, al lijkt dat onwaarschijnlijk. "Tegen dat scenario is de overgrote meerderheid tegen binnen de Pro League. Om dat scenario te kunnen doorvoeren heb je 80 procent van de stemmen nodig en dat zal niet gebeuren", zegt Vandenbempt.

"Bovendien hypotekeert dat scenario het volgende seizoen. Spelers hebben recht op 3 weken vakantie en je hebt 6 weken voorbereiding nodig. Wanneer begin je dan het seizoen? Ergens in oktober? En vergeet niet dat je gewrongen zit met het EK", aldus de radiostem. Een akkoord lijkt dus nog niet voor meteen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws