Leko begreep beslissing Genk niet: Het is niet de ploeg van vorig jaar

Leko begreep beslissing Genk niet: "Het is niet de ploeg van vorig jaar"

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 18:36wo 25-03-2020 om 18:36

Bij Club Brugge werd Ivan Leko vervangen door Philippe Clement, die na het voorbije seizoen KRC Genk verliet. De kampioenentrainer werd dan weer opgevolgd door Felice Mazzu bij Genk, al werd dat geen succes.

Na enkele maanden werd Mazzu bedankt voor bewezen diensten. Een zet die Leko niet had verwacht. "Dat was zeker een verrassing voor mij", vertelt Leko in Sport/Voetbalmagazine.

"Iedereen wist op welk punt hij aankwam in Genk", geeft Leko aan. "De club was kampioen geworden maar had belangrijke spelers verloren en desondanks bleven de verwachtingen hooggespannen", aldus de ex-trainer van Club Brugge.

Mazzu versus Wolf
Volgens hem had Mazzu dan ook meer tijd moeten krijgen. "Felice kennen we, die heeft geweldige resultaten gehaald bij Charleroi. Als je rekening houdt met al die parameters, dan had ik gedacht dat men hem ten minste een heel seizoen zijn werk zou laten doen vooraleer men hem zou beoordelen. Het was echt een moeilijk moment om naar Genk te komen", klinkt het.

Genk koos als vervanger voor Hannes Wolf, al kon die Genk volgens Leko nog niet naar zijn hand zetten. Hij ziet dan ook geen verschil. "Niet echt, neen. Het is een goed georganiseerde ploeg, die weet hoe ze moet voetballen, maar het is niet het Genk van vorig jaar", besluit Leko.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws