'Cercle Brugge wapent zich tegen stadionplannen Club Brugge & zet advocaten in'

'Cercle Brugge wapent zich tegen stadionplannen Club Brugge & zet advocaten in'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 18:10wo 25-03-2020 om 18:10

Club Brugge is van plan om een nieuw stadion te bouwen op de site van Jan Breydel. Ondertussen is er echter voor Cercle Brugge nog geen oplossing gevonden. Bij Cercle Brugge schakelen ze nu een gerenommeerd advocatenbureau in op advies van AS Monaco, dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Bij Cercle Brugge waren ze verbaasd over het feit dat onlangs enkele mannen al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Om er naar eigen zeggen ‘in januari 2021 te kunnen beginnen aan de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge’. De vraag is dan waar Cercle Brugge naar toe moet. Het heeft officieel nog het recht om drie seizoenen op de Jan Breydel-site te mogen blijven. Het wapent zich dan maar met een gerenommeerd advocatenbureau waarop AS Monaco al vaak een beroep deed. Vincent Goemaere, voorzitter van Cercle Brugge stelt zich alvast constructief op om een oplossing te vinden. "Maar zolang er voor ons geen concrete oplossing is, blijven wij hier", zegt Goemaere.

De burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, stelde een site langs de Blankenbergse Steenweg beschikbaar dat deels eigendom van de stad is. Al zal de Raad van State hier eerst nog een uitspraak over moeten doen of hier al dan niet mag gebouwd worden. "De Burgemeester beloofde mee een investeerder te zullen zoeken om het voor ons betaalbaar te houden", aldus Goemaere. "Is er binnen drie jaar geen oplossing, dan blijven we waar we zijn. In 1974 zijn we een gezamenlijk stadionproject ingegaan met de garantie dat er altijd een oplossing zou zijn. Er zijn mensen die dat kunnen getuigen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws